Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
43 Posty

(anulka86)
Nowicjusz
Ania 78- Ja używam dla swojego synka krem do buzi-firmy Oilatum ( z polski)

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
daris ja tez mam wizytę 8 marca tylko ze ja jestem dzis w 13 tygodniu. termin mam na 9.9.2011
pozdrawiam i ciesze sie z toba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
No jak fajnie ze nie jestem sama
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
no hej daris!witamy w gronie hehe.sama za chwile zobaczysz jak szybko mozna ''uzaleznic''sie od tematu ciazy,dzieci itp.itd.jezeli samej to cie dotyczy.ja jestem juz w 5 miesiacu-jurto mam wizyte u jordmor,a za ok. tydz.moje,nasze upragnione usg!!!mam nadzieje ze bedziemy widziec plec-tak po cichu liczymy na dziewczynke bo mamy juz synka.ale najistotniejsze jest to aby dziecko bylo zdrowe.ja mam termin na 06.08.Zycze ci powodzenia i dbania o siebie-i jeszcze zycze ci aby wszystkie dolegliwosci typu spotkania z kibelkiem na powitanie dnia cie ominely.a i pamietaj o kwasie foliowym-folsyre po norwesku(ale to juz pewnie wiesz).pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
a i jeszcze chcialabym sie was spytac co moglybyscie powiedziec mi o wozku bebe confort high trek-moze mialyscie albo widzialyscie-jak on sie sprawdza w warunkach norweskich i ile on moze orientacyjnie kosztowac?znalazlam jeden w sklepie internetowym i kosztowal niby 5900NOK ale nie wiem bo oznaczaloby to ze jest prawie w takiej samej cenie jak w polsce.znowu czytalam na innym forum ze kosztuja one ok 11000NOK a to juz jest roznica i nie chce wydawac takiej kasy na wozek.kupilabym go najchetniej w polsce ale ja juz nie pojade,a maz pojedzie dopiero po porodxzie i nie za bardzo chcialabym czekac...jak mozecie pomoc to bylo by super!np.jak wiecie gdzie mozna go kupic w oslo?bo przed porodem wybieram sie do stolicy hehehe a mam z 7 godz.drogi wiec to nie lada wyprawa(jak wszedzie zreszta w NO).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Dziekuje tysia za powitanie Tez ogromnie nie moge sie doczekac tego usg ale to jeszcze taka dluga droga ze hoho.. Kwas foliowy oczywiscie juz dawno zazywam a i narazie omija mnie wszystko co zle i oby tak dalej Jedyne co to wcale nie mam apetytu i caly czas bym chetnie spala, ale to przeciez normalne A jeszcze jak nie bylam w ciazy to chodzilam z siostra po sklepach dla dzieciaczkow i juz wtedy nakrecilam sie na wozek Emmaljunga i nie odpuszcze raczej
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(marknap1)
Wiking
Witajcie mamusie
Ja od lipca zasilę szeregi polaków w norge.w zwiazku z tym mam mnóstwo pytań ale na większośc znalazłam juz odp. na forum.mam tylko jeszcze jedno pytanko,mianowicie chodzi mi o język.niestety słabo znam anielski(chodze na kurs i sie dokształcam)martwie sie czy poradze sobie przy zapisaniu babla do przedszkola (3 lata) .czy to jest az takie skomplikowane i trudne?albo wizyta u lekarza?mój maz zna troche lepiej angielski ale wiecej techniczneo bo pracuje na stoczni.i wogule jak wyglądaja pierwsze dni w przedszkolu takiego bobasa?czy jest mu sie trudno zaklimatyzować jeśli nie zna języka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Zawsze możesz zamówić tłumacza na wizyte do lekarza lub przedszkola Mój synek również ma 3lata i od kilku tygodni uczęszcza do przedszkola. Pierwsze 3dni byłam z nim aby mogł się oswoić i zapoznać z nowym otoczeniem. Drugiego i trzeciego dnia został na trochę sam. Następne dni były lepsze i gorsze nie obyło się bez łez ale to pewnie całkiem normalne na początku. Sposób na porozumienie napewno przedszkolanki znajdą Na początku Panie pokazywały Aleksowi kartkę z zadaniem jakie trzeba wykonać np. sprzątanie, jedzenie itp napisane po polsku i norwesku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(marknap1)
Wiking
Pocieszyłaś mnie z tym tłumaczem
Tylko czy za tego tłumacza sie płaci ? i jak tak to ile?mam nadzieję że mój smyk sie szybko zaklimatyzuje .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
hej dziewczyny
jeśli chodzi o tlumacza u lekarza to jest darmowy tylko musisz kilka dni przedwizytą u niego zapowiedziec w recepcji ze chcialabys skorzystac z niego i nie ma problemu ja tak mialam przy mojej pierwszej wizycie dotyczacej ciazy i powiem szczerze ze mi akurat sie nie spodobalo poniewaz jak na zlosc tlumacza mialam przez telna zestawie glosnowmowiacym i niby nie byloby zle gdyby nie fakt ze jak lekarz mowilcos do tlumaczki i ona chciala mi to przekazac to wtedy strasznie przerywalo i prakltycznie malo rozumialam musialam prosic o powtorke i tak caly czas a wiec wizyta straszniemi sie przedluzyla
jesli chodzi o przedszkole to nie wiem ja tez probuje zapisac swoja mala do przedszkola od pazdziernika ale do tej pory nic dzwonie po przedszkolach i chodze do nich pytaac czy maja cos wolnego ale niestety nic wiec coz nie pozostaje nic innego jak poczekac do sierpnia
nie ma tego zlego... a przyznam szczerzeze sama jestem bardzo zestresowana tym przedszkolem bo corka ma 3 lataka a w kwietniu pojawi sie na swiecie druga dzidzia i poki co wika mowi ze sie cieszy ze bedzie miala siostrre ale jakos jej nie wierze hahahahah do tego przedszkole dojdzie ojjj bedzie ciezko ale jakos trzeba dacrade
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok